Fantastika 2021

Hem » Hedersgäster-2018

Hedersgäster-2018

Fantastika 2018

 

Vi är stolta och glada att kunna presentera våra tre hedersgäster:

Watson2005Ian Watson

Engelsmannen Ian Watson bor numera i Spanien och efter att ha skrivit en lång rad sf-böcker, skräck, lyrik osv har han de senaste åren alltmer ägnat sig åt fandom. Han deltog mycket aktivt i att organisera den första Eurocon i Spanien 2016 och är en flitig gäst på sf-kongresser. Men han har aldrig besökt en svensk sf-kongress och det ändrar vi nu på! Mer information om honom finns på Wikipedia, The Encyclopedia of Science Fiction och hans egen hemsida.

Läs mer om hans böcker här!

mike careyM. R. (Mike) Carey

Britten Mike Carey blev först uppmärksammad för sina tecknade serier, och han har skrivit både för DC Comics och Marvel Comics. Han har sedan skrivit urban fantasy satt i London, och hans kanske mest kända verk är sf-romanen The Girl With All the Gifts som också filmatiserats.  I den drabbas mänskligheten av en smittsam svampsjukdom som gör oss till zombier. Mer information finns på Wikipedia och The Encyclopedia of Science Fiction.

Läs mer om hans böcker här!

kij johnson headshot gwinnKij Johnson

Amerikanskan Kij Johnson är framför allt känd för sina noveller som också belönats med priser, t ex belönades ”The Man Who Bridged the Mist” med både Nebulan och Hugon 2012. I år var den Lovecraft-inspirerade The Dream-Quest of Vellitt Boe nominerad för en Hugo. Hennes romaner The Fox Woman och Fudoki är fantasy satt i Japan för runt 1000 år sedan. Mer information finns på hennes egen hemsida, på Wikipedia, på The Encyclopedia of Science Fiction och här.

Läs mer om hennes böcker här!

Lokal / Venue

%d bloggare gillar detta: